- A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z -
De pimpelmees
2009
In het vogelhuisje bij de buren broedde een paartje pimpelmezen, ik heb leuke foto's kunnen maken van een van de jongen en van het voeren. Dit was enkele dagen voordat de jongen uit zijn gevlogen.

2007


Ook in mijn nieuwe huis in Waddinxveen heb ik pimpelmezen in de tuin, ze moesten erg wennen, maar na enige durf hebben ze blijkbaar ondervonden dat de zonnebloempitten lekker zijn. Vervolgens kwamen ze meerdere keren per dag wat pitten en zaden halen. Wel schuw, ze zijn zo weer weg, een enkele keer was ik net op tijd voor een foto. De grote foto's van pimpelmezen zijn gemaakt in het bos rondom het Lonnekermeer in Enschede, maart 2007.
De tweede winter, het is inmiddels november, zijn de mezen veel minder schuw, vrijwel direct nadat ik de voeropstelling in mijn tuin geplaatst had werd er al van de zaden gesnoept. Mijn tuin is dan ook heel wat vogelvriendelijker dan vorig jaar. Er staat een perenboompje en ook het boompje van de buren groeit boven de schutting uit en laat zijn takken naar mijn kant hangen waardoor er voldoende schuilgelegenheid is.


2005


In het nestkastje van mijn oom en tante broedde een paartje pimpelmezen, in mei 2005. De eitjes waren al een poosje uit en waarschijnlijk zouden de jongen wel uitvliegen in de week dat wij op het huis pastten. Vaak zat ik aan de keukentafel en keek naar het nestkastje. De ouders vlogen steeds vaker af en aan met voer, zoals ook een van de ouders net in het nestkastje verdwijnt op de foto. De jongen zijn inderdaad in die week uitgevlogen, maar helaas hebben wij dat niet kunnen zien.
2004
Pimpelmezen zijn kleine mezen die door mensen regelmatig verward worden met de koolmees. Een pimpelmees is echter kleiner en heeft een licht blauwe kruin, een koolmees heeft een zwarte kruin. In onze tuin zitten veel pimpelmezen, evenals koolmezen. Ze leven van de insekten en eten in de winter graag van de mezenbollen en nootjes die we ophangen. De foto's van de meesjes bij het voederhuisje met het groene dak heb ik gemaakt in april, de andere 2 foto's in december.