- A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z -
Ingezonden foto's
Zo af en toe krijg ik vogelfoto's opgestuurd van mensen in mijn omgeving. Hieronder publiceer ik deze.

Nico en CorryEen mooie foto van de ijsvogel in de tuin van mijn oom en tante in Haarzuilens. Zelf heb ik al een keer eerder een ijsvogel bij hun in de tuin gezien, maar zijzelf zagen hem/haar nu voor het eerst. Een prachtig vogeltje, waarvan ik nog niet zo'n goede foto heb kunnen maken. Wat heerlijk toch als je dit soort vogels gewoon om je huis hebt leven! (juni 2007)


In november 2007 is er een 'nieuwe' vogel ontdekt in de polder. Karel, de blauwe reiger die al heel lang in de buurt woont heeft een maatje gekregen. Er logeert een grote zilverreiger, of wellicht is hij van plan hier te komen wonen? Hieronder een foto, ver weg en met slecht weer, maar nog net te herkennen.
Cocky
Een foto van een zwanenpaar tijdens het wandelen van de Wierickeroute, april 2007. Het is altijd leuk om te zien dat zwanen samen zo zorgzaam zijn, ook met jongen zie je vrijwel altijd man en vrouw samen.
Hieronder ook een foto van een grutto, tijdens dezelfde wandeling gemaakt. Beide foto's zijn gemaakt op de kippedrift.

Peter
Een foto van het spechtenpaar bij Peter (collega van mijn vriend) in de tuin in Soest, juni 2006. Rond deze tijd hebben ze het paar ook met jong gezien!
Overigens zijn het volgens mij grote bonte spechten waarvan het mannetje onder zit.