- A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z -
Ik en fotograferen
Eindelijk, eindelijk dan iets over mijzelf en fotograferen...

Mijn naam is Paula Scheer, ik werk als zorgco÷rdinator (teamleider) op een verpleegafdeling en een polikliniek in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Een van mijn hobby's is het fotograferen van vogels. Als kind was ik wel ge´nteresseerd in de natuur en vogels, maar toen had ik geen idee wat voor vogels ik zag. Ik wilde bijvoorbeeld heel graag een keer een roofvogel zien, dat leek me zo mooi. Nu ik roofvogels ken, zie ik ze bijna iedere dag. Ik merk steeds meer, dat je niet ziet wat je niet kent. Als we een, voor ons nieuwe, vogel ontdekken zien we hem vervolgens veel vaker. Bijzonder om dat iedere keer weer te ervaren.

Toen ik mijn vriend leerde kennen bleek hij wel veel vogelsoorten te kennen en ze ook te kunnen onderscheiden. We gingen samen wandelen en de vogels opzoeken die we tegenkwamen. Een vogelboek kreeg ik voor mijn verjaardag en ik leerde steeds meer over vogels. In de tijd dat digitale camera's een beetje betaalbaar werden, begon ik na te denken over het maken van een eigen website met zelfgemaakte vogelfoto's. Ik had toen al een website gemaakt voor een jongerenvereniging, dus daarmee had ik al wat ervaring. Bas leek het ook een leek idee en samen fantaseerden we verder. Het mooiste leek het ons om alle informatie over een vogel bij elkaar te hebben en ook het geluid zelf op te nemen. Van het opnemen is tot op heden helaas nog niets gekomen, misschien gaat het ooit nog eens lukken. Afijn, we kochten een digitale camera en zijn begonnen met fotograferen, dat was begin 2004. In mei zijn we toen naar Texel geweest en daar hebben we de eerste echte groep foto's geschoten. In september 2004 is mijn website online gegaan.

Na een paar jaar was ik niet meer tevreden met de kwaliteit van mijn foto's. In het begin was het steeds verrassend hoe dichtbij ik kon komen met de camera en hoe relatief mooie foto's ik kon maken. Maar steeds meer dacht ik ook 'dat kan veel beter en mooier'. De camera's ontwikkelen zich snel en worden steeds meer betaalbaar. Erg graag wilde ik een digitale spiegelreflexcamera kopen. Ze worden steeds goedkoper, maar blijven toch prijzig. Uiteindelijk nam ik mij voor dat het een mooi cadeau zou zijn voor als ik mijn Master zou halen. Daarna zou ik immers ook weer meer tijd hebben voor fotograferen. Zo gezegd, zo gedaan. In juli 2007 heb ik een Canon EOS 350D gekocht. Met telelens! Want dat hoort toch wel bij het vogels fotograferen. Lang over nagedacht, en zorgvuldig gekozen, een 300mm lens met stille motor. Prachtige foto's kan ik er mee maken! Al moet ik nu na een jaar me nog steeds verder verdiepen in de mogelijkheden van de camera, want er valt nog wel het een en ander te optimaliseren.

Helaas, maar waar, ben ik net als zoveel mensen niet zo snel tevreden en wil ik, nu ik zulke mooie apparatuur heb, alweer verder kijken. Als ik met het blote oog naar een vogel kijk, is hij redelijk te zien... wil ik hem vervolgens fotograferen, dan zie ik hem met de telelens een stuk beter en duidelijker, dus mooier... maar kijk ik daarna met de verrekijker, dan is de vogel ineens nog dichterbij en nog mooier! ... en nu, nu wil ik eigenlijk een telescoop of een betere telelens voor nˇg mooiere beelden. Voorlopig blijf ik er alleen nog even van dromen.

Hopelijk bekijk je mijn website met plezier. Mocht je na het bekijken behoefte hebben om mij te schrijven, mail naar post @ meivogels . nl (Haal dan de spaties in het adres eruit. De spaties heb ik er hier tussen gezet om automatische spam te vermijden).