- A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z -
De kuifeend
2010
Kuifeenden boven de plas in natuurgebied Vlietland, februari 2010.
2009
Een kuifeend in maart in een van de kanalen in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Hij is zich aan het wassen. Meestal zwemmen kuifeenden snel weg als ze je zien, maar vandaag viel het mee.
2007
Een mannetje en vrouwtje kuifeend in de vogelplas nabij Alphen aan den Rijn, april 2007.
Met mijn nieuwe camera is het nu vrij eenvoudig een mooie foto te maken!


Even dacht ik dat ik toppers had gezien in augustus in de Lepelaarsplassen, maar bij nader inzien denk ik dat het allemaal kuifeenden waren. het verschil tussen topper vrouwtjes en kuifeend vrouwtjes is moeilijk te zien. Bijna alle vogels hadden een duidelijke witte vlek boven de snavel, bij niet alle vogels was duidelijk te zien of er een kuif of aanzet hiertoe was. Dit onderduikende vrouwtje lijkt een mooi rond kopje te hebben. Maar dit is nu net weer een exemplaar met nauwlijks een witte vlek boven de snavel... ik houd het er maar op dat het allemaal kuifeenden waren.
2005

Hierboven een aantal kuifeenden die wegzwemmen voor de foto, april 2005. Hieronder een stilleven met vier slapende kuifeenden. Je kunt op deze foto ook de mannetjes van de vrouwtjes herkennen, mannetjes zijn zwart met wit en vrouwtjes bruin.