- A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z -
De houtduif
2007
Deze houtduif deed erg moeite om zich te verstoppen, maar dat lukte totaal niet. Het gefladder is veel te goed te horen en hij is zo groot dat hij al snel goed te zien is. De foto's zijn gemaakt in november in De Wilck.
2006
Dit jaar maken de houtduiven wederom een nest in de buurt, vorig jaar is het ze ook gelukt, volgens mij hebben ze toen 2 jongen groot gebracht. Dit jaar maakten ze een nest in een spar, nu was het nest niet te zien. Op de foto zijn ze samen aan het foerageren bij de buren.
2004
Houtduiven zijn soms te zien in onze achtertuin, ze waren een nest aan het maken in de berk. Helaas zijn ze daar weer mee gestopt, nu vliegen ze af en toe nog langs en in de winter scharreleren ze wat rond in de tuin op zoek naar wat eten. De bovenste foto's heb ik gemaakt in april 2004.
In een wandeling in de kloostertuin van de Onze Lieve Vrouwe Abdij in Oosterhout (NB) liepen we langs de overleden houtduif hier links. Hij was nog erg gaaf, hij zal nog niet zo lang dood geweest zijn.In de winter van 2004-2005 woonde er een groep huitduiven op de campus in Enschede, ik heb ze daar vaak gezien, met goed weer, maar ook toen er een pak sneeuw lag.