- A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z -
De buizerd
De buizerd is een talrijke roofvogel in ons land. Je ziet ze vaak hoog in de lucht zweven boven de weilanden. Regelmatig zie je ze ook zitten op palen, hekken of lantaarnpalen. Zelfs op een hectometerpaaltje langs de snelweg heb ik wel eens een buizerd gezien.

2009
Een buizerd in april in de Amsterdamse Waterleidingduinen. We zien daar vaak buizerds, regelmatig ook meerdere bij elkaar. Nu waren ze ook met z'n 2-en, maar alleen van de ene hadden we goede foto's.

Tijdens de zomervakantie in de Bourgogne in Frankrijk hebben we ook heel veel buzierds gezien. Heel vaak zaten ze op grasrollen, op de uitkijk naar muizen. We hebben ook een keer een buizerd gezien langs de kant van weg. Ik zag hem echter wat laat zitten, hij vloog op doordat we langs reden met de auto. Toen we de auto hadden stil gezet en nog even bleven kijken, bleek er een dode egel langs de kant van de weg te liggen, de buizerd was deze dus aan het opeten...
2008
De buizerds hier op de foto's hebben we gezien bij de Oostvaardersplassen, de buizerd hierboven zweefde boven een plas waar wij in een vogelhut zaten. Hij schreeuwde steeds en vloog meerdere keren vrij dichtbij over.
De buizerd linksonder zagen we vanuit een uitzichtplaats, hij bleef lang stil zitten, maar was wel ver weg. De foto rechtsonder is gemaakt vanuit de auto, de buizerd zit op een lantaarnpaal. Zo is de vogel wel dichtbij, maar het is vanuit een rijdende auto wel heel lastig om een scherpe foto te maken. Dat is dus ook niet helemaal gelukt en daarom is de foto ver terug geschaald.
2007

Deze twee buizerds zeilden over het bos bij het Lonnekermeer in Enschede. Met mijn nieuwe camera kan ik zo'n roofvogel zo fotograferen dat zelfs de kleuren zichtbaar zijn, heel mooi. Je ziet zelfs het geel van zijn snavel!
Nu maar hopen dat er ook nog eens eentje dichtbij komt als ik toevallig mijn camera in de hand heb...
2006

In januari zijn we op zoek gegaan naar vogels in Vlietland/ Starrevaart een natuurgebied nabij Leiden, waarover ik op internet gelezen had. Helaas sloeg het weer om en hebben we weinig vogels gezien. Wel deze buizerd die een paar keer in de buurt was en uiteindelijk vanuit de auto op de foto gezet kon worden.
2004
In mei waren we op vakantie op Texel en heb ik de onderstaande foto's gemaakt van een vliegende buizerd.In Bodegraven wandel ik af en toe een eind in het weiland, in een bomenreeks tussen de weilanden broedde dit jaar en vorig jaar een buizerdpaar. We zagen de vogel van dichtbij wegvliegen, het nest heb ik op de foto gezet (mei 2004). Rechts is de foto van de boom waar het nest in zat, het zat bijna bovenin.