- A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z -
De boerenzwaluw
2009
Een boerenzwaluw, gefotografeerd in Griekenland op de Peloponnesos.

2008
Op de foto's hierboven en linksonder staan boerenzwaluwtjes gefotografeerd in de krimpenerwaard. De een zat op een elektriciteitsdraad en de ander probeerde zijn of haar aandacht te trekken. Vervlogen vlogen ze samen nog wat rond. Dit was vast een of ander baltsgedrag, zo begin mei met een week prachtig weer.
Tijdens de zomervakantie waren we in Lelystad, van waaruit we een dagje naar Bataviastad gingen, natuurlijk brachten we ook een bezoekje aan de Batavia. In de boot waren heel veel nestjes van boerenzwaluwen, waarin we ook de jongen konden zien. De zwaluwen bleven heel dichtbij zitten en vlogen soms vlak langs je hoofd. De foto hier links, evenals de onderste foto, is in het ruim van de boot gemaakt.

Vanuit een van de vogelhutten in de Oostvaardersplassen zagen we ook boerenzwaluwen vrij dichtbij. Op de foto hieronder is te zien, dat een boerenzwaluw met de poot over de vleugel heen gaat als hij zichzelf op zijn kopje krabt, hier is een speciale benaming voor.
2007
Zwaluwen zijn eigenlijk te snelle vogeltjes om goed te kunnen fotograferen. Soms zitten ze stil op een draad of brug en dan moet je de kans waarnemen. Deze kans heb ik nog niet gekregen. Wel hier links een vliegend vogeltje, zijn vorm heeft op deze foto wel wat weg van een vleermuis... Bij toeval ontdekten we zijn nest toen we een stukje verder liepen, even een foto gemaakt, maar snel weer verder gegaan om de vogels niet te veel te storen. Overigens nestelen boerenzwaluwen vooral in open schuren e.d. en niet aan de buitenkant van gebouwen zoals huiszwaluwen doen.